Vragen? 0299-771818

DE LOCATIE

DE OMGEVING

Wij wonen in een rijtjeshuis in de wijk Purmer-Noord in Purmerend. Onze straat is vlakbij winkelcentrum Het Gildeplein. Vlakbij is een sportveldje met kunstgras waar we gebruik van kunnen maken. Ook het park De Uitvlugt is op loopafstand. Aan het woonerf dat aan onze straat grenst, is bovendien een speelplek met een glijbaan waar de kinderen kunnen klimmen en glijden..

Visjes kijken bij de dierenwinkel in het winkelcentrum, lekker voetballen of rennen op het sportveldje. Klimmen en glijden bij de speelplek in de straat naast ons of genieten van de beginnende lente of slenteren door de herfstbladeren in het park….. Als we er op uit willen is er keus genoeg en allemaal op 5 min loopafstand!

DE TUIN

We hebben een grote tuin die volledig afgeschermd en kindvriendelijk is. In de tuin staan een speelhuisje, 2 grote zandtafels en een carport voor de kinderfietsjes en ander speelmateriaal zodat de kinderen ook na een regen- of sneeuwbui met droog materiaal kunnen spelen.

Verder hebben we een aantal plantenbakken en plantenkasjes speciaal voor de opvang. Daarin zaaien we in het voorjaar met de kinderen diverse plantjes. De kinderen kunnen zo goed zien hoe de planten groeien en ze mogen meehelpen met het verzorgen van de planten. Als het meezit, hebben we in het najaar een leuke oogst met bijv. komkommers, tomaatjes en worteltjes, die we met de kinderen heerlijk opeten of bij forse oogst aan de kinderen meegeven naar huis.

Dicht tegen het huis aan is een plek voor baby’s en dreumesjes, zij kunnen op een zachte speelmat rustig spelen want de grote kinderen mogen daar niet met de fietsen en zand e.d. Natuurlijk mogen de andere kinderen ook op de speelmat om even uit te rusten, een boekje te lezen of met de kleintjes te spelen. Op de speelmat mogen de grote kinderen echter alleen rustig zitten of liggen.

In de zomer kunnen we gezellig buiten eten en met water spelen. Ook heeft de opvang diverse verplaatsbare parasols zodat op elk moment van de dag zowel de speelmat als de zandtafels altijd van schaduw voorzien zijn.

DE BENEDENVERDIEPING VAN ONS HUIS

De benedenverdieping is de speel- en eetomgeving van de kinderen in de opvang. Het speelgoed staat in de woonkamer en is verdeeld over diverse planken en bakken. Alles heeft een vaste plek zodat de kinderen het goed kunnen vinden en leren goed met het speelgoed om te gaan.

Puzzelen, gezelschapsspelletjes en bijv. spelen met de kassa doen de kinderen in de zithoek aan de salontafel. De salontafel is speciaal op hoogte gemaakt zodat de kinderen er op peuterstoeltjes goed aan kunnen zitten. Ook eten en drinken we met de kinderen aan deze tafel en vieren we er de verjaardagen van de kinderen.

Bij de zithoek is ook het magneetbord. Op het magneetbord hangen de foto’s van de kinderen van de opvang, zo kunnen de kinderen zien wie er die dag komen. Ook hangen daar de dagritmekaarten waarop de kinderen kunnen zien welke activiteit we gaan doen. Naast de zithoek is de speelplek, daar kunnen de kinderen bouwen, met de auto’s spelen, een dierentuin maken, dansen, verkleden en nog veel meer.

Bij de speelhoek staat ook een hoge box voor de baby’tjes. Ze kunnen daar veilig spelen zonder dat er speelgoed in de box gekieperd wordt of er aan ze getrokken/geplukt wordt. Ook kunnen ze vanuit de box de hele kamer overzien, vooral voor baby’s met verlatingsangst is dat erg prettig, ze kunnen mij altijd zien!

Onder de hoge box is het boeken-/rusthoekje, waar de kinderen zelf een boekje kunnen lezen en/of even tot rust kunnen komen.

Oorspronkelijk heeft ons huis een open keuken maar wij hebben de keuken afgeschermd door een kast dwars neer te zetten. De opening tussen woonkamer en keuken is daardoor een stuk kleiner en af te zetten met een veiligheidshekje waar we gebruik van kunnen maken bij dreumesjes en nieuwe kinderen of als bijv. de oven aan staat. Kinderen mogen namelijk niet zonder toezicht in onze keuken.

Natuurlijk zijn de schoonmaakmiddelen en andere gevaarlijke materialen in kastjes met sluitbeveiliging opgeruimd. Ook heeft ons fornuis knoppen die verzinken in het fornuis waardoor de kinderen er niet aan kunnen draaien en daarmee de kookplaten aan kunnen doen. Dus zelfs als ik even -met of zonder de kinderen- in de keuken bezig ben is de keuken kind veilig.

In de gang staan de schoenen, de rugtasjes en hangen de jassen van de kinderen. Ook zijn daar de mandjes waarin ik de verschoonspullen en speentjes e.d. van de kinderen bewaar.

De trap naar de bovenverdieping is ook in de gang en afgeschermd met een traphekje. De voordeur is voorzien van een hoge knip waar de kinderen zelf niet bij kunnen en de voordeur is of op slot of op de knip tijdens de opvang. Kinderen kunnen dus niet ongemerkt naar buiten of naar boven glippen.

DE BOVENVERDIEPING VAN ONS HUIS

De bovenverdieping is privé, deze wordt door de opvang alleen gebruikt voor de slaapjes van de kinderen. Er is 1 slaapkamertje met 1 ledikantje dat gebruikt wordt voor kinderen die nog meerdere keren per dag slapen. Daarnaast hebben we nog de ouderslaapkamer en de slaapkamer van onze dochter. Deze worden alleen gebruikt voor de middagslaapjes.

De kinderen liggen –afhankelijk van het aantal aanwezige kinderen dat nog een middagslaapje nodig heeft- alleen of met zijn tweeën op 1 kamer. Alle kinderen slapen in echte ledikantjes met goede matrassen en hebben hun eigen bedje met eigen beddengoed.