Vragen? 0299-771818

VOORDELEN VAN GASTOUDEROPVANG

VEILIG, FLEXIBEL EN VOORDELIG

Een baan succesvol combineren met de zorg voor kinderen is en blijft een lastige klus. Gastouderopvang biedt uitkomst. Het maakt uw leven een stuk makkelijker en is nog voordeliger ook. Bovendien is het beter voor uw kind(eren) en flexibel.

BETER VOOR JE KIND

Onderzoek wijst uit dat kinderen zich meer op hun gemak voelen in de gastouderopvang dan in een kinderdagverblijf. Er zijn minder prikkels en dat geeft meer rust waardoor kinderen zich beter ontwikkelen. Kortom, minder stress bij het kind, minder stress bij de ouders.

FLEXIBELE HAAL- EN BRENGTIJDEN

In de gastouderopvang zijn de breng- en haaltijden minder strikt dan bij kinderdagverblijven. U hoeft dus niet gehaast van uw werk te vertrekken (of te stressen als u onverwacht in de file staat) omdat het kinderdagverblijf sluit.

VOORDELIG

Gastouderopvang is een volwaardige vorm van kinderopvang, daarom kunnen ouders aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Het uurtarief voor gastouderopvang is bovendien lager dan bij een kinderdagverblijf. Daarnaast zijn de opvangcontracten in de gastouderopvang meer op maat, u betaalt daarbij alleen de opvanguren volgens het opvangcontract. Het financiële voordeel kan dus behoorlijk oplopen!

PERSOONLIJKE AANDACHT

Bij gastouderopvang is er 1 vaste verzorgster/leidster die het kind gedurende de hele opvangperiode zal begeleiden en verzorgen. Gastouderopvang is bovendien een kleinschalige opvang waar maximaal 5 kinderen van 0 - 4 jaar tegelijk aanwezig zijn. Door de vaste verzorger en het kleiner aantal kinderen kan een gastouder uw kindje beter leren kennen en heeft een gastouder veel meer tijd en mogelijkheden om aandacht te besteden aan uw kind. Daardoor kan de gastouder de activiteiten beter aanpassen aan de ontwikkeling van uw kind en is de opvang persoonlijker.

CONTACT MET DE OUDERS

In de gastouderopvang verloopt de communicatie tussen de gastouder en de ouders vaak beter. Doordat de gastouder tijdens alle opvanguren van uw kind aanwezig is hoeft er geen overdracht naar andere leiding plaats te vinden. Ook kan de gastouder aan het eind van de opvang zelf doorgeven hoe het die dag gegaan is.
Een gastouder is niet afhankelijk van teamoverleg voor ze wensen van ouders kan bespreken en indien wenselijk kan toepassen in de opvang.
Voor zowel ouders als gastouder is het bovendien mogelijk om advies te vragen aan de bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau die de belangen van zowel het kind, de gastouder als de ouder in de gaten houdt.

OPVANGCONTRACT OP MAAT

Bij gastouderopvang is het mogelijk om de gewenste opvanguren in het opvangcontract te zetten. Volgens dit opvangcontract worden de uren vervolgens gefactureerd.
Als u bijv. 3 dagen per week opvang nodig heeft van 8.30-15.30u dan betaalt u ook maar 21 uur per week. In kinderdagverblijven moet meestal per halve (5,5 uur) of hele dag (11 uur) betaald worden.

FLEXIBEL OPVANGCONTRACT

Bij Gastouderopvang De Regenboog is het mogelijk om een flexibel opvangcontract te tekenen waarbij u wel dagen reserveert maar niet elke week van alle gereserveerde dagen gebruik hoeft te maken/de gereserveerde dagen volledig hoeft te betalen. Dit is voor ouders die met onregelmatige roosters werken erg prettig.